بوستر پمپ آتش نشانی | پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ آتش نشانی | پمپ آتش نشانی

وستر پمپ آتش نشانی از یک پمپ آب اصلی و یک پمپ آب بعنوان پمپ رزرو ساخته می شود.بوستر پمپ آتش نشانی، یک دستگاه پمپاژ است که به منظور افزایش فشار و جریان آب در شبکه آتش نشانی استفاده می‌شود. این دستگاه معمولاً در محل‌هایی که فشار آب کافی برای تأمین جریان آب به شبکه آتش نشانی وجود ندارد، نصب می‌شود. بوستر پمپ آتش نشانی معمولاً با استفاده از یک موتور الکتریکی کوچک و یا موتور بنزینی کوچک عمل می‌کند. برای بعضی از کاربری ها از جوکی پمپ استفاده می شود. درکل از 2 یا 3 پمپ آتش نشانی در مجموعه بوستر پمپ استفاده می شود. این مجموعه دارای کاربردهای متعددی می باشد و وجود آن در ساختمان های بلند ضروری است و این تجهیزات را باید در مجتمع های مختلف نظیر مجتمع های صنعتی، مراکز تاسیساتی، بیمارستان ها و… به کار برده شوند چرا که امکان بروز حریق و ایجاد خسارت مالی و جانی وجود دارد.

اصلی ترین و مهمترین وظیفه بوستر پمپ آتش نشانی برای تجهیزات اطفای حریق در مکان های مختلف تامین هد و دبی مورد نیاز بوده است. در زمان خرید بوستر پمپ آتشنشانی باید حتماً به الزامات و ویژگی های آنها توجه کرد چرا که المان های منحصر به فردی دارند و طراحی و تولید بوسترپمپ بر اساس دستورالعمل های سازمان آتش نشانی و برحسب استانداردهای موجود می باشد.

در یک بیان کلی کاربرد بوستر پمپ آتشنشانی در اصلی ترین حالت به این صورت است که استفاده از این بوستر ها در مکان هایی که شبکه آب شهری نمی تواند برای سیستم اطفای حریق فشار مطلوب را تامین کند، مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای سیستم اطفای حریق در ساخت و سازهای جدید حتماً خرید بوستر پمپ آتش نشانی یک ضرورت محسوب می شود.

برای سیستم اطفای حریق باید از بوستر پمپ دور ثابت آتش نشانی استفاده کرد اما در هر صورت بوستر ها دارای چندین نوع هستند و در بوستر پمپ دور ثابت شرایط به گونه ایست که فشار آب در یک تایم مشخص در مقدار قابل قبولی حفظ می‌شود و این گونه نمونه مناسب‌تری به منظور سیستم اطفای حریق محسوب می شود.

بوستر پمپ آتش نشانی


پمپ آتش نشانی

پمپ آتش نشانی گریز از مرکز برای تأمین آب مورد نیاز تجهیزات سیستم اطفای حریق آبی ساختمان ها ( جعبه های آتش نشانی و اسپرینکلرها ) استفاده می شود. پمپ های آتش نشانی به سه دسته پمپ های جابجایی مثبت، پمپ های سانتریفیوژ و پمپ های اجکتوری یا جت پمپ ها تقسیم بندی می شوند. این پمپ ها انواع و اندازه های مختلفی دارند که می توانند بحرانی ترین بخش تجهیزات آتش نشانی که در یک ساختمان نصب می شوند باشند.

سیستم پمپ آتش نشانی به طور مداوم با فشار لازم برای مواقع اضطراری و آتش سوزی در مدار در حال انجام است. می توان فشار را توسط تقویت کننده پمپ آتشنشانی افزایش داد، اما امکان تغییر زیاد در آن وجود ندارد. در صورتی که آب شهری بتواند میزان دبی لازم برای سیستم های آتش نشانی را تأمین کند، می توان از بوستر پمپ آتش نشانی برای افزایش فشار استفاده کرد. در غیر این صورت باید از مخازن ذخیره آب در ورودی بوستر پمپ استفاده شود. پمپ ها با برق دیزل اداره می شوند. برای جلوگیری از قطع برق هنگام آتش سوزی، سیستم پمپ آتش نشانی باید به سیستم ژنراتور ساختمان وصل شود. محاسبات فشار و دبی مورد نیاز میبایست مطابق با مقررات ملی ساختمان و سازمان آتش نشانی توسط مهندسین مشاور انجام می شود.

پمپ های آتش نشانی مطابق با استانداردهای جهانی UL و FM ذکر شده اند.

بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ های آتش نشانی که در ساختمان ها و صنایع مورد استفاده قرار می گیرند دارای انواع تک پمپه، بوستر پمپ با جوکی پمپ (الکترو پمپ پیشرو) و بوستر پمپ بدون جوکی پمپ می باشد. این بوستر پمپ ها معمولاً به صورت ثابت تولید می شوند و بوستر پمپ های آب با دقت در ثابت نگه داشتن فشار خروجی در دو نوع دور ثابت و متغیر (هوشمند) ساخته می شوند.

طراحی بوستر پمپ آتش نشانی

ظرفیت بوستر پمپ بستگی به میزان لوازم اطفاء حریق مورد استفاده شده در ساختمان دارد. در هر سیستم آتش نشانی، دو پمپ یکی به عنوان پمپ اصلی و دیگری به عنوان پمپ پشتیبان یا رزرو توسط کلکتورهایی به صورت موازی برای افزایش هد به مدار اضافه می شوند. از پمپ جوکی می توان برای تأمین فشار جزئی به دلیل نشت آب در شبکه لوله کشی در بوستر پمپ آتشنشانی استفاده کرد. هر پمپ باید به تنهایی قادر به تأمین آب مورد نیاز سیستم اطفاء با کمترین مصرف انرژی و بالاترین راندمان باشد. در صورت بروز مشکل و خرابی برای یک پمپ، هیچ مشکلی در کار سیستم ایجاد نخواهد شد و پمپ دیگر قادر به تأمین آب مورد نیاز سیستم اطفا حریق خواهد بود. پمپ های جوکی دارای فشاری برابر با پمپ های اصلی هستند و دبی آنها کمتر از میزان دبی پمپ های اصلی لازم برای آبپاش است.
طراحی و ساخت پمپ های تقویت کننده باید مطابق با استانداردهای NFPA20 باشد. این قوانین برای نصب و راه اندازی پمپ های تقویت کننده، موتورهای محرکه، کنترلرها و اجزای کمکی آن مطرح می شود.
در بوستر پمپ های آتش نشانی ایمنی و اندازه گیری فشارهای کل خروجی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطابق با این استاندارد، بوستر پمپ های آتش نشانی باید به صورت دوره ای سرویس شوند تا در اثر توقف طولانی مدت از قفل خود بخودی سیستم جلوگیری شود.  
بوستر پمپ های آتشنشانی اطفای حریق در ساختمان های S3 باید دارای تأییدیه آتش نشانی باشند.

 

اندازه مناسب بوستر پمپ آتش نشانی:

یک بوستر پمپ آتش نشانی باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتواند آب کافی (جریان و فشار) را برای حداکثر جریان مورد نیاز برای هر آبپاش با یک سیستم سیلابی و همچنین منبع اضافی (شیلنگ آتش نشانی) برای نیازهای اطفاء حریق را تأمین نماید.

 اجزاء بوستر پمپ ها:

•    پمپ
•    کلکتور ورودی و خروجی
•    شاسی مادر یا شاسی اصلی
•    اتصالات
•    تابلو برق
•    منبع دیافراگمی

برای اینکه پمپ ها بتوانند کارکرد درستی داشته باشند باید راه اندازی، مونتاژ و تنظیمات مربوط به plc به درستی انجام شود.

 موارد استفاده از بوستر پمپ های آتش نشانی:

•    ساختمان های مختلف مسکونی، برجها، مدارس، بیمارستان ها و …
•    مصارف کشاورزی
•    تأمین آب کارخانجات و صنایع
•    …

استاندارد NFPA20: استاندارد مربوط به پمپ های آتش نشانی می باشد. در استاندارد NFPA20 مواردی در خصوص نصب و عملکرد پمپ ها، کنترلرها، موتورهای محرکه و اجزاء کمکی بیان شده است.

پمپ اصلی: پمپ و یا پمپ هایی که تأمین میزان آب مصرفی و فشار مورد نیاز سیستم آبرسانی و آتش نشانی از وظایف آنهاست.

بوستر پمپ خانگی: نمونه ای از بوستر پمپ های آتش نشانی که به طیف گسترده ای از مصارف به فروش میرسد.

قیمت بوستر پمپ آتش نشانی: با توجه به نوع، انتخاب پمپ، اتصالات مورد نیاز و درخواست کارفرما قیمت بوستر پمپ آتش نشانی تعیین و ارائه می شود.

در زمان سفارش و خرید پمپ های آتش نشانی مورد نیاز خود دقت کنید و هنگام مقایسه قیمت بوستر پمپ های آتش نشانی حتماً به نوع بدنه، توان و قدرت الکتروپمپ ها، کیفیت و اصالت مدار فرمان، کیفیت مونتاژ پمپ ها، کلکتور و … توجه لازم را به عمل آورید.

نحوه محاسبه بوستر پمپ آتش نشانی: روش محاسبه بستگی به طرح صورت گرفته و بررسی نقشه های موجود دارد. همچنین صرف و صلاح کارفرما نیز در تمامی جوانب در نظر گرفته می شود.

محاسبه پمپ آتش نشانی: توسط مهندسین مجرب و آموزش دیده انجام می شود.

نتیجه گیری

امروزه با توجه به گسترش هر چه بیشتر شهرها و افزایش ساخت و ساز و ساختن پروژه های بلند مرتبه، شهرداری ساختمان ها را ملزم به رعایت و اجرای افزایش ایمنی نموده است. مهمترین بخش ساختمان ها مربوط به نصب و اجرای سیستم های اعلام و اطفای حریق می باشد. همان گونه که میدانید گاهی ممکن است شبکه های لوله کشی آب شهری قادر به تأمین میزان آب مصرفی و سیستم اطفای حریق را نداشته باشند. بنابراین مهمترین ملزومات موتورخانه های آنها بوستر پمپ های آتش نشانی و آبرسانی جهت تأمین آب مورد نیاز برای سیستم های اطفای حریق و آب مصرفی می باشد.

بوستر پمپ ها جزء تجهیزات مهم آتش نشانی در ساختمان محسوب می شوند. در صورتیکه در محاسبه، طراحی و ساخت آن ضعف و اشتباه وجود داشته باشد مشکلات بسیاری را برای ساکنین به همراه می آورد.

شرکت ایمن اندیشان مهر سازنده تجهیزات آتش نشانی و انواع بوستر پمپ های آتش نشانی با بهره گیری از دانش فنی و کارشناسان زبده در کلیه مراحل با توجه به شرایط پروژه شما آماده ارائه مشاوره و اخذ تاییدیه آتش نشانی قبل از انتخاب و خرید بوستر پمپ آتش نشانی، ساخت، تولید، نصب و راه اندازی و خدمات پس از فروش با بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص بوستر پمپ های آتش نشانی می توانید از طریق کامنت و یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.